perjantai 13. syyskuuta 2013

Suklaabrownie

Ystäväni tulivat kyläilemään yksi ilta, ja päätin tarjota heille browniet vaniljajäätelöllä.

Tein browniet Hellapoliisista löytämälläni ohjeella, jota muunsin vähän.

Nam!




Tarvitset

200 g tummaa suklaata (itse käytin puolet ja puolet Fazerin Block suklaita, normaalia ja premiumia) 
150 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Sekoita keskenään sokeri, vaniljasokeri, vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Sekoita näiden joukkoon munat. Lisää joukkoon suklaavoiseos ja kääntele taikina tasaiseksi.


Levitä leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka koko on noin 20x30 cm. Paista 175 asteessa 20-30minuuttia. Voit valita paistoajan mielesi mukaan riippuen siitä, kuinka juoksevaksi haluat leivonnaisen keksutan jäävän. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa terävällä veitsellä pieniksi paloiksi.

Tarjota hieman lämpimä Brownie-pala vaikka vaniljajäätelön kanssa.

2 kommenttia:

  1. voiko tämän tehdä tällä ohjeella suoraan 24/26cm irtopohjavuokaan? teen sinun ohjeillasi sen tyrnijuustokakun. ja en omista tollasta uunivuokaa mikä tässä ohjeessa on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Vastasin jo tuonne toiseenkin kysymykseesi, mutta kopion sen vielä tähän :)

      "Olisit tarvinnut apua jo muutama päivä sitten, joten eipä taida vastauksesta olla enää apua.

      Mutta vastaisuuden varalle, tuo suklaabrownie-ohje on ehkä hieman liian iso tuohon 24cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan. Tekisin sen kuitenkin sillä ohjeella ja paistaisin osan erikseen jossain muussa astiassa. Jos ohjetta pienentää 2/3 eli tekee kahden munan mukaan, niin se saattaa olla hieman liian ohut pohja. Tietenkin riippuu ihan mielipiteestä."

      Poista

Kommentoi rohkeasti! <3